warning
İlan yayından kaldırılmıştır

İnsan Kaynakları Direktörü

Sofitel Luxury Hotels

İstanbul(Avr.)(Beyoğlu)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Üst düzey yönetici

Departman

İnsan Kaynakları

İnsan Kaynakları

Başvuru Sayısı

235 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Üst düzey yönetici

Başvuru Sayısı

235 başvuru

Departman

İnsan Kaynakları

Kariyer Image

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Sofitel İstanbul Taksim,

Dünya üzerinde 123 lokasyonda hizmet veren Fransız Otel Markası Sofitel’in İstanbul Ekibine değer katacak İnsan Kaynakları Direktörü arıyoruz.

GENEL NİTELİKLER : 

  • Tercihen Üniversitelerin Turizm ve Otelcilik Bölümlerinden Mezun 
  • İyi derecede Yabancı dil bilen ( İkinci ve üçüncü dil tercih sebebidir ) 
  • Uluslararası 5 Yıldızlı otel zincirlerin de benzer pozisyonda en az 10 yıl görev yapmış olmak. 
  • İş Kanunu ve SGK uygulamaları konularında uzman. 
  • Bordrolama prosedürlerine hakim 
  • Personel Oryantasyon / Eğitim uygulamaları ve teknikleri konularında deneyimli  
  • Etkin İletişim yönü kuvvetli 
  • Çatışma Yönetimi ve problem çözme konularında deneyimli 

İŞ TANIMI : 

1.Genel

 İnsan Kaynakları prensip, politika ve prosedürlerine marka standartları ve yasal kurallar çerçevesinde hakim olmak. Hijyen, Yiyecek güvenliği yönetimi prosedürleri, Yangın ve güvenlik standartlarının tüm çalışanlara öğretilmesini ve doğru uygulanmasını sağlamak. 

 2. Operasyon 

Otel içerisindeki tüm çalışanlarla ilgili yasal prosedürleri yönetir düzenler, personel ve özlük işlerinin yasaya uygunluğunu sağlar ve maliyetleri kontrol eder. Otelin iş gücü ihtiyacını analiz eder, doğru çalışan ihtiyacının karşılanması için çalışan seçiminde ve gelişim aktivitelerinde tavsiyelerde bulunur İş başvurularını inceler, görüntüler, departman müdürlerine yönlendirir. Departman Müdürlerine işe alım sürecinde destek olur. Yasal kurumlarla ilişkilerin yürütülmesi , memnuniyetsizlik ve çalışan şikayetlerinin dinlenmesinde rol oynar. Çalışanların belirlenen disiplin kurallarına uyduğundan emin olur ve ilgili evrakların hazırlanmasını, teminini sağlar. Gerektiğinde Genel Müdüre fikir danışır ve her türlü konuda bilgi verir. İK uygulamalarının kurumsal ve otel içi İve aynı şekilde yasal IK yönetmelik, kural ve prosedürlere uygunluğunu sağlar. Çalışan dosyalarının tam ve doğru olmasını sağlar. Sigorta, yıllık izin, hastalık izni, çalışan ödüllendirme sistemi vb. konuları takip ve kontrol eder. En güncel İK uygulamalarını takip etmekle yükümlüdür. Departman Müdürleri ve Genel Müdür ile gelişim için çalışanları tespit eder, bireysel gelişim planlarını görüntüler ve tavsiyelerde bulunur. Liderlik özellikleri ve motivasyon tekniklerini kullanarak çalışan üretkenliğini ve memnuniyetini arttırmak prensibiyle görevini yapar. Deneme süreleri ve performans değerlendirmelerinin takibini yapar. Bütün çalışanlar için pozitif bir çalışma ortamı yaratmak için aktif rol oynar. Performans standartlarını belirler ve çalışanlara aktarılmasını sağlar. Çalışanların iş performansını düzenli olarak takip eder. Uyum, adaletsizlik, saygısızlık vb. durumlarda disiplin uygulamalarının uygulandığından emin olur. Çalışan devir oranı ve hastalık raporları ile ilgili raporlamaların doğru ve zamanında yapıldığından emin olur. Bordrolama sürecinin otel ve Türk Hukuku’na uygun işlendiğinden emin olur. Fazla mesai çalışmalarını takip edilmesini, devam kontrol sistemi ile kontrolünün yapılmasını, ilgili yasal dokümanların hazırlanmasını sağlar ve çalışanların özlük dosyalarında tutulduğundan emin olur Çalışan dosyalarındaki evrakların ve bilgi sistemine kayıtların tam yapıldığından emin olur. Online başvuruların araştırılarak ve yeni başlayacak çalışanlar için referans kontrolleri yapıldığından emin olur. SGK ve İşkur raporlarının takibini sağlar, devlete bağlı yasal departmanlarla bilgi akışını sağlar ve koordine eder. İş sağlığı ve güvenliği sisteminin İş Kanunu çerçevesinde uygulandığından emin olur. 

 3. İletişim 

Çalışanların motive etmek ve cesaretlendirmek için yöntemler arar. Çalışanları yan haklar ve kurallar hakkında bilgilendirir. Özel çalışan teşviklerini yönetir. (Ayın/yılın çalışanı programları vb.) Çalışanlara her türlü sorunlarda uygun ve profesyonel destek olur. Çalışanların taleplerine cevap vererek müşteri hizmetleri fonksiyonun gerçekleştirir ve memnuniyeti sağlamak için çalışan geri bildirimlerini dikkate alır. Departman içerisinde bütün araç gereçlerin, makinelerin düzgün kullanıldığı ve temizlendiğinden emin olur. 

4. Yangın & Can Güvenliği 

Otel yangın ve can güvenliği / acil durum prosedürlerinden bütün çalışanların haberdar olmasını ve gerektiğinde uygulamalarını sağlar. 

5. Hijyen & Sağlık 

Bütün çalışanların otel yiyecek güvenliği ve hijyen standartlarının prosedürlerine uygun olarak uygulanmasını sağlar. 

6. İşe Alım 

Bütün departmanlara çalışan motivasyonu ve ekip kurulması konularında destek olur. Çalışanların bireysel performanslarını / dış görünüşlerini / devamlılıklarını gözlemler ve çalışan yıllık performans değerlendirmelerini /disiplinle ilgili konuları gerektiğinde inceler. İşe alım ve görüşme süreçlerinde destek olur. 

7. Maliyet Kontrolü 

Çalışan maliyetlerinin takibi ve kontrolünü sağlar. 

8. Pazarlama / Planlama 

İnsan Kaynakları ve eğitim alanındaki gelişimlerden haberdar olmak için yeni konuları ve teknolojiyi sürekli takip eder. Kendi alanıyla ilişki bütün konularda uygun olabilecek bütün gelişim ve değişimlerle ilgili yönetime tavsiyelerde bulunur. 

9. Bağlılık 

Toplum ve çevre projelerine bağlıdır. Sürdürülebilirlik standardının korunmasında aktif rol oynar. 

10. Diğer

 Genel Müdür tarafından atanacak diğer tüm görevleri üstlenir.

Aday Kriterleri

En az 10 yıl tecrübeli
Üniversite(Mezun)
Yapıldı
İngilizce(Okuma : İyi, Yazma : İyi, Konuşma : İyi)

İnsan Kaynakları Direktörü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

İnsan Kaynakları Direktörü İnsan Kaynakları Direktörü Maaşları İnsan Kaynakları Direktörü Nasıl Olunur? İnsan Kaynakları Direktörü Nedir? İnsan Kaynakları Direktörü İş İlanları

Turizm / Konaklama ve Otelcilik

Hakkımızda

Sofitel Türkiye’ye de... Accor Grubu, her biri uluslararası standartta hizmet veren; sahip olduğu ya da işlettiği otelleri ile sektörde fark yaratmay

Şirket Sayfasına Git

İnsan Kaynakları Direktörü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

İnsan Kaynakları Direktörü İnsan Kaynakları Direktörü Maaşları İnsan Kaynakları Direktörü Nasıl Olunur? İnsan Kaynakları Direktörü Nedir? İnsan Kaynakları Direktörü İş İlanları